Regionalna konferencija: Osnaživanje feminističkog pristupa transgeneracijskoj traumi

Danas je u Sarajevu održana inspirativna regionalna konferencija pod nazivom “Osnaživanje feminističkog pristupa transgeneracijskoj traumi – perspektive žena koje su preživjele ratno seksualno nasilje.” Organizatori ovog značajnog skupa bili su Medica Zenica i Vive Žene iz Bosne i Hercegovine, u suradnji s nevladinim organizacijama iz Srbije, Kosova i Njemačke.

🌐 Konferencija je okupila stručnjake, aktiviste i zagovornike ljudskih prava iz cijelog regiona, stvarajući prostor za dijalog i zajedničko promišljanje o transgeneracijskim traumama uzrokovanima ratnim seksualnim nasiljem.

🔗 Ovaj važan događaj predstavlja korak naprijed u povezivanju feminističkih perspektiva s temom transgeneracijskih trauma, pružajući uvid u specifičnosti iskustava žena koje su preživjele ratno seksualno nasilje te otvarajući put ka unapređenju podrške i razumijevanja.

💬 Sudionici su dijelili svoja iskustva, istraživanja i najbolje prakse, potičući duboko promišljanje o potrebama preživjelih te jačanju mreže suradnje među organizacijama koje se bave ovom delikatnom temom.

🙏 Zahvaljujemo svim sudionicima, partnerima i organizatorima na angažmanu i doprinosu stvaranju ove važne platforme za razmjenu znanja i iskustava.

#Konferencija #OsnaživanjeŽena #TransgeneracijskaTrauma #Feminizam #LjudskaPrava #MedicaZenica #ViveŽene #Sarajevo #RegionalnaSaradnja