Logo

Učešće Medicinih saradnica na edukativnim treninzima PDF Ispis E-mail
Dvije Medicine saradnice su u Sarajevu, tokom juna mjeseca u dva navrata prisustvovale dvanaestodnevnom treningu za predstavnike/ce nevladinih organizacija pod naslovom „Modifikacija socio-kulturnih obrazaca ponašanja žena i muškaraca u BiH“, sa fokusom na religijske perspektive.
 
Medica Zenica domaćin Okruglog stola o međureligijskom dijalogu PDF Ispis E-mail
Medica Zenica, je polovinom juna bila domaćin održavanju Okruglg stola o temi – „Žene u hrišćanstvu i islamu: perspektive dijaloga i mira.“ Ovaj skup su organizirale, u saradnji sa Medicom Zenica, kao lokalnom partnerskom organizacijom,  dr. Ina Merđanova, direktorica Centra za intereligijski  dijalog i prevenciju konflikta – Odjel za naučno istraživanje na univerzitetu Sofija i dr. Zilka Spahić – Šiljak, TPO - Transkulturna psihosocijalna obrazovna fondacija, Sarajevo. Skupu su prisustvovale žene uposlene u institucijama i različitim nevladinim organizacijama na području općine Zenica, kao i saradnice Medice.
 
Projekat – „Stariji brat, starija sestra“ PDF Ispis E-mail
U minula dva mjeseca tri Medicine saradnice prisustvovale su kontinuiranim edukacijama u okviru Nacionalne mreže „Stariji brat, starija sestra“, kao i istoimenog projekta, kojeg je iniciralo Udruženje za prevenciju  ovisnosti „Narko-ne“- sa sjedištem u Sarajevu. Mrežu čini 10 nevladinih organizacija iz 8 bosanskohercegovačkih gradova, među kojima je i Medica Zenica. Cilj ovog projekta, kao i pomenute mreže, je socijalno uključivanje djece u riziku kroz volonterski angažman mladih i odraslih. Partner i donator projekta je organizacija RENOVABIS iz Njemačke.
 
“Medica” PDF Ispis E-mail
U njoj sam sigurna i zaštićena
Od okrutnih ruku svijeta spašena
Sva ljubav i podrška
I snaga psihološka.
To mi pruža Medica,
Moja porodica velika. 
Topli obrok,
Miran san,
Veseo i sretan dan.
Uz Medicu nikad nisi sam 
Uz Medicu sam dijete ljubavi,
I poslije nje sam
Čovjek pravi 
 
      Djevojčica iz Medice Zenica
 
PAZ projekti PDF Ispis E-mail
U Općini Zenica su predstavnicima nevladinih organizacija,  6. maja ove godine, zvanično uručeni ugovori o realizaciji projektinih aktivnosti u zajednici, koje finansira Općina. Tako je 19 NVO-a, među kojima je i Medica Zenica, kao i dvije medijske kuće, podržano za realizaciju ponuđenih projekata.
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL