Logo

Potpisan „Protokol o međusobnoj saradnji u radu na prevenciji i zaštiti žrtava nasilja u porodici“ za područje općine Zenica PDF Ispis E-mail

U Zenici je 5. jula, ove godine, uz prisustvo gostiju i predstavnika medija, upriličeno potpisivanje „Protokola o međusobnoj saradnji u radu na prevenciji i zaštiti žrtava nasilja u porodici“ na području zeničke općine. Protokol su potpisali: predstavnci Ze-Do kantona, odnosno  Josip Martić ministar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice i Aziz Brotlija, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i načelnik Općine Zenica, Husejin Smajlović.
 
Posjeta predstavnika Univerziteta Wisconsin- Superior PDF Ispis E-mail
U junu, Medicu Zenica je posjetila grupa američkih studenata sa Univerziteta Wisconsin- Superior, među kojima su bili i njihovi profesori političkih nauka i historije, Haji Dokhanchi i Karl Bahm. Oni već osam godina zaredom predvode svoje studente u okviru studijske posjete Bosni i Hercegovini, koja je dio programa – „Rat i mir u BiH“.
 
Radionica „Mir i pomirenje“ PDF Ispis E-mail
Početkom juna u Medici Zenica je održana trosatna edukativna radionica „Mir i pomirenje“ u organizaciji TPO - Transkulturalne psihosocijalne obrazovne fondacije iz Sarajeva i Medice u Zenici, kojoj je prisustvovalo dvadesetak predstavnica/ka lokalnih nevladinih organizacija kao i prosvjetnih radnica/ka. Voditelji i edukatori radionice bili su: dr. Zilka Spahić-Šiljak, dr. Milica Bakić-Hayden i profesor Alen Kristić.
 
Održana ulična akcija u povodu projekta „Osnaživanje uloge žena“ PDF Ispis E-mail
U ponedjeljak, 24.05.2010. godine, na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, održana je ulična akcija u okviru projekta „Osnaživanje uloge žena – 101 razlog zašto glasati za ženu“. Medica Zenica kao jedna od 13 partnerskih organizacija organizirala je uličnu akciju, koja je održana u isto vrijeme u 11 gradova, s ciljem promocije bolje uloge i većeg učešća žena u bosansko-hercegovačkom društvu.
 
Zajedničko druženje volonterki i djece u Medici Zenica PDF Ispis E-mail
U okviru projekta „Stariji brat, starija sestra“ kojeg Medica Zenica realizira u saradnji sa organizacijom Narko-ne, u petak 14.05.2010. godine, upriličeno je jednodnevno druženje za volonterke i djecu, učesnike/ice projekta. Bila je to prilika da se volonterke upoznaju sa djecom, te da kroz zajedničku radionicu sklope prijateljstva koja će graditi i njegovati u idućih šest mjeseci. Događaju su prisustvovali i predstavnici Centra za socijalni rad, JU Dom porodica kao i pojedini roditelji koji su imali priliku da se upoznaju sa projektnim aktivnostima i ciljevima.
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL