Logo

Posjeta predstavnika Univerziteta Wisconsin- Superior PDF Ispis E-mail
U junu, Medicu Zenica je posjetila grupa američkih studenata sa Univerziteta Wisconsin- Superior, među kojima su bili i njihovi profesori političkih nauka i historije, Haji Dokhanchi i Karl Bahm. Oni već osam godina zaredom predvode svoje studente u okviru studijske posjete Bosni i Hercegovini, koja je dio programa – „Rat i mir u BiH“.
 
Radionica „Mir i pomirenje“ PDF Ispis E-mail
Početkom juna u Medici Zenica je održana trosatna edukativna radionica „Mir i pomirenje“ u organizaciji TPO - Transkulturalne psihosocijalne obrazovne fondacije iz Sarajeva i Medice u Zenici, kojoj je prisustvovalo dvadesetak predstavnica/ka lokalnih nevladinih organizacija kao i prosvjetnih radnica/ka. Voditelji i edukatori radionice bili su: dr. Zilka Spahić-Šiljak, dr. Milica Bakić-Hayden i profesor Alen Kristić.
 
Održana ulična akcija u povodu projekta „Osnaživanje uloge žena“ PDF Ispis E-mail
U ponedjeljak, 24.05.2010. godine, na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, održana je ulična akcija u okviru projekta „Osnaživanje uloge žena – 101 razlog zašto glasati za ženu“. Medica Zenica kao jedna od 13 partnerskih organizacija organizirala je uličnu akciju, koja je održana u isto vrijeme u 11 gradova, s ciljem promocije bolje uloge i većeg učešća žena u bosansko-hercegovačkom društvu.
 
Zajedničko druženje volonterki i djece u Medici Zenica PDF Ispis E-mail
U okviru projekta „Stariji brat, starija sestra“ kojeg Medica Zenica realizira u saradnji sa organizacijom Narko-ne, u petak 14.05.2010. godine, upriličeno je jednodnevno druženje za volonterke i djecu, učesnike/ice projekta. Bila je to prilika da se volonterke upoznaju sa djecom, te da kroz zajedničku radionicu sklope prijateljstva koja će graditi i njegovati u idućih šest mjeseci. Događaju su prisustvovali i predstavnici Centra za socijalni rad, JU Dom porodica kao i pojedini roditelji koji su imali priliku da se upoznaju sa projektnim aktivnostima i ciljevima.
 
Ambasador SR Njemacke u posjeti Medici Zenica PDF Ispis E-mail

Ambasador SR Njemačke, Nj.E. g. Joachim Schmidt, posjetio je Medicu Zenica u četvrtak, 22. aprila, sa svojom suprugom i saradnicima i upoznao se sa radom Medice Zenica sa fokusom na sigurnu kuću ali i ostale servise Medice Zenica.

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL