Vijesti

Prezentacija projekta i dodjela certifikata za svršenice/ke obuka za zanimanje

Dana 13.04.2012. godine u prostorijama Udruženja „Medica“ Zenica održana je prezentacija projekta “Stručno osposobljavanje marginalizirane djece i mladih u BiH“  podržanog od strane Save the Children Norway kao i dodjela certifikata za 28  svršenika/ca  obuka za zanimanje iz Zenice, Kaknja i Visokog.

Svršenici/ce su dobili certifikate za krojenje/šivanje, tapaciranje i firzerski kurs. Svečanosti dodjele crtifikata i prezentacije rezultata prisustvovali su i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, gdin. Mirko Trifunović zajedno sa 3 saradnice, pomoćnik načelnika Općine Zenica, Zijad Softić, šefica Biroa za zapošljavanje pri Zavodu za zapošljavanje ZDK, gđa. Alma Bradarac, predstavnici/ce Save the Children Norway  Centra za socijalni rad Zenica kao i prijatelji „Medice“ Zenica i mediji.

 

U svojim obraćanjima , gdin. Mirko Trifunović i gdin. Zijad Softić istakli su značaj rada „Medice“ Zenica koji uvijek prati potrebe zajednice i njenih ciljnih grupa. Gdin. Zijad Softić je istakao da je „Medica“ Zenica vodeća organizacija na području Općine Zenica po broju realiziranih aktivnosti i projekata, kao i prema iznosima sredstava koje „Medica“ Zenica svake godine donosi u Zenicu i po broju uposlenih.

Prisutnima se obratila i Fatima Smajlović predstavnica Save the Children Norway, međunarodne organizacije koja je podržala pilot projekta „Medice“ Zenica, te je najavila da se projektne aktivnosti ne završavaju sa dodjelom certifikata već su u narednom periodu biti realizirane i edukacije o pokretanju vlastitog biznisa i edukacije za životne vještine.