To our donors,

First of all - thank you!

„Medica“ Zenica djeluje već 29 godina i uspijeva obezbjediti rad servisa namijenjenih najranjivijim kategorijama društva – ženama i djeci žrtvama traume i nasilja. U posljednjih šest godina „Medica“ Zenica se opredijelila na kombinovano finansiranje iz međunarodnih donacija i javnih budžeta kako ne bi dovela u pitanje nijedan servis koji je namijenjen za najranjivije kategorije, a i ukazala na potrebu prepoznavanja najranjivijih kategorija. Ipak, svake godine smo u situaciji da iščekujemo odgovore međunarodnih donatora za aplicirana sredstva, kao i da li su za potrebe najranjivijih kategorija žena i djece – žrtava traume i nasilja institucije planirale sredstva u svojim budžetima. Iz godine u godinu potreba za postojanjem naših servisa, kao i rada na terenu postoji i sve je veća. Broj korisnica/korisnika koje/i nam se obraćaju se ne smanjuje – naprotiv, povećava se.

Upravo to potvrđuje i opravdava neophodnost postojanja „Medice“ Zenica, koja na osnovu dugogodišnjeg iskustva nudi kompletnu podršku i zaštitu ženama i djeci, žrtvama/preživjelima traume i nasilja, kao i muškarcima u sklopu terapijskog rada u psihološkom savjetovalištu.Imajući na umu da je rad i djelovanje „Medice“ Zenica od opšteg društvenog interesa, svjesne smo da je neophodno uložiti zajednički napor, kako bi servisi i usluge bili dostupni korisnicama/korisnicima – dugoročno i održivo. Dosadašnja iskustva pokazuju da su Međunarodni donatori spremniji finansijski podržati nevladine organizacije, pa i „Medicu“ Zenica, ukoliko uoče da ih u tome slijede i državne institucije u BiH.

Dakle, vaša podrška će uvijek biti potrebna kako bismo adekvatnije odgovorili na potrebe naših korisnica/korisnika. Svaka, pa i mala donacija od privatnih i drugih poslovnih donatora korisnicama/korisnicima servisa i usluga „Medice“ Zenica je dobrodošla i od izuzetnog je značaja.

In anticipation of your understanding and respect for the needs of our users, we thank you for your trust and cooperation, with cordial greetings from "Medica" Zenica!

Accounts to which you can donate funds to "Medici" Zenica

User: Medica UG. Zenica

Bank: Raiffeisen banka dd Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, Zenica Branch

Bank address: Zmaja od Bosne bb

Account number: 161-055-000-8240085

Foreign currency account: 533712000-525500004-3 (MB 15225)

IBAN CODE: BA391611550000133551

SWIFT: RZBABA2S

 

Doniranje putem Paypall:

Doniranje putem kartica: