Donatori

Našim donatorima,

Prije svega – hvala !

„Medica“ Zenica djeluje već 27 godina i uspijeva obezbjediti rad servisa namijenjenih najranjivijim kategorijama društva – ženama i djeci žrtvama traume i nasilja. U posljednjih šest godina „Medica“ Zenica se opredijelila na kombinovano finansiranje iz međunarodnih donacija i javnih budžeta kako ne bi dovela u pitanje nijedan servis koji je namijenjen za najranjivije kategorije, a i ukazala na potrebu prepoznavanja najranjivijih kategorija. Ipak, svake godine smo u situaciji da iščekujemo odgovore međunarodnih donatora za aplicirana sredstva, kao i da li su za potrebe najranjivijih kategorija žena i djece – žrtava traume i nasilja institucije planirale sredstva u svojim budžetima. Iz godine u godinu potreba za postojanjem naših servisa, kao i rada na terenu postoji i sve je veća. Broj korisnica/korisnika koje/i nam se obraćaju se ne smanjuje – naprotiv, povećava se.

Upravo to potvrđuje i opravdava neophodnost postojanja „Medice“ Zenica, koja na osnovu dugogodišnjeg iskustva nudi kompletnu podršku i zaštitu ženama i djeci, žrtvama/preživjelima traume i nasilja, kao i muškarcima u sklopu terapijskog rada u psihološkom savjetovalištu.Imajući na umu da je rad i djelovanje „Medice“ Zenica od opšteg društvenog interesa, svjesne smo da je neophodno uložiti zajednički napor, kako bi servisi i usluge bili dostupni korisnicama/korisnicima – dugoročno i održivo.Dosadašnja iskustva pokazuju da su Međunarodni donatori spremniji finansijski podržati nevladine organizacije, pa i „Medicu“ Zenica, ukoliko uoče da ih u tome slijede i državne institucije u BiH.

Tako već od 2007. godine pa do danas, „Medica“ dobiva finansijsku potporu od Grada Zenica, a od 2008. godine, ovom primjeru dobre saradnje pridružio se i Zeničko-dobojski kanton, kao i Federalna i Državna resorna ministarstva.Dakle, vaša podrška će uvijek biti potrebna kako bismo adekvatnije odgovorili na potrebe naših korisnica/korisnika. Svaka, pa i mala donacija od privatnih i drugih poslovnih donatora korisnicama/korisnicima servisa i usluga „Medice“ Zenica je dobrodošla i od izuzetnog je značaja.

U očekivanju vašeg razumijevanja i uvažavanja potreba naših korisnica/korisnika, zahvaljujemo se na povjerenju i saradnji, uz srdačan pozdrav iz „Medice“ Zenica!

-Donatori „Medice“ Zenica:

Christlicher Friedensdienst cfd Switzerland

Foreign &Commonwealth Office (UK)

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini

UN WOMEN – Office in BiH

medica mondiale Germany

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH

Abasada Kraljevine Norveške u BiH

Turska agencija za saradnju i koordinaciju TIKA

Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke

Ministarstvo vanjskih poslova Norveške

Louis Leitz Stiftung Germany

King Baudouin Foundation and Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ

Women’s World Day of Prayer Germany

US Department of State

Fellowship of the Least Coin

Ministarstvo sigurnosti BiH

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike

Zeničko-dobojski kanton

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK

Grad Zenica

Općina Kakanj

Općina Vareš

Općina Doboj Jug

Općina Olovo

Općina Maglaj

NARKO – NE,Udruženje za prevenciju ovisnosti

Računi na koje možete donirati sredstva “Medici” Zenica

Korisnik: Medica UG. Zenica

Banka: Raiffeisen banka d.d Sarajevo, Bosna i Hercegovina, Poslovnica Zenica

Adresa banke: Zmaja od Bosne bb

Broj KM računa: 161-055-000-8240085

Devizni račun: 533712000-525500004-3 (MB 15225)

IBAN CODE: BA391611550000133551

SWIFT: RZBABA2S