Logo

Donacija "Podravke" za Dječiji dnevni centar i prihvatilište "Medica" Zenica PDF Ispis E-mail

Povodom obilježavanja 55.godišnjice postojanja „Podravka d.o.o. Sarajevo“ u BiH, danas 30.10.2012.godine, predstavnici  „Podravke“, gdin. Edib Mušanović i gđa. Francika Akrapović, su posjetili  Dječiji dnevni centar i prihvatilište „Medica“ Zenica te uručili donaciju za naše korisnike.

 
Javna tribina sa gđom. Cécile Bühlmann na temu "Participacija žena u javnom i političkom životu" PDF Ispis E-mail

Cécile Bühlmann je rođena i odrasla u Švicarskoj. Od 1970. godine do 2005. godine obnašala je različite funkcije u oblasti interkulturalnog obrazovanja, a između ostalih kao i predstavnica za interkulturalno obrazovanje Odjela za obrazovanje Kantona Lucern i kao predavačica za interkulturalnu pedagogiju pri Pedagoškoj akademiji iz Lucerna.
Od 2005. godine, gđa. Bühlmann je direktorica cfd-a, Feministička organizacija za mir u Bernu. Cfd radi na međunarodnoj saradnji u konfliktnim i post-konfliktnim područjima oko Sredozemnog mora fokusirajući se na pravno, političko, ekonomsko i psihosocijalno osnaživanje žena. Cfd u Švicarskoj se fokusira na projekte za žene migrantkinje i političko lobiranje za ravnopravnost spolova.

 
Javna tribina sa kandidatima za Načelnika Općine Zenica PDF Ispis E-mail

U ponedjeljak, 24.09.2012. godine, „Medica“ Zenica je organizovala javnu tribinu sa kandidatima za načelnika općine Zenica na temu „Zadvoljstvo građana kvalitetom javnih usluga u općini Zenica“. Istrazivanje je urađeno u periodu mart-maj ove godine,   obuhvatilo  je 1241 domaćinstava  u  72 mjesne zajednice općine Zenica.

 
Ulična akcija „Glasajte za žene“ PDF Ispis E-mail

U četvrtak, 06.09.2012. s početkom u 12:00h, „Medica“ Zenica je u okviru kampanje „Glasajte za žene“  organizovala uličnu akciju. Cilj akcije je da se podigne svijest građana o predstojećim Lokalnim izborima i davanje više mogućnosti ženama kandidatkinjama.

 
„Ispitivanje zadovoljstva građana javnim uslugama općine Zenica“ PDF Ispis E-mail

Udruženje “Medica” Zenica u saradnji sa Općinom Zenica je sprovelo istraživanje  „Ispitivanje zadovoljstva građana javnim uslugama općine Zenica“ a u okviru projekta „Monitoring javnih usluga na lokalnom nivou – građani i lokalna vlast zajedno do boljih usluga“,  uz finansijsku podršku Centra za promociju civilnog društva (CPCD) Sarajevo. Istraživanje je obavljeno u periodu mart-maj, 2012. godine u  72  mjesne zajednice općine Zenica. Rezultati istraživanja su predstavljeni u Općini Zenica predstavnicima javnih usluga i nadležnih službi Općine Zenica kao i u ruralnim sredinama općine Zenica .

Rezultate istraživanja možete preuzeti ovdje.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL