Logo

Dani otvorenih vrata Ujedinjenih nacija 2012 PDF Ispis E-mail

„Medica“ Zenica je pored svog doprinosa na pripremnom sastanku održanom 04.09.2012.godine, također prisustvovala Otvorenim danima Ujedinjenih nacija 2012,koji su održani 12.09.2012.godine u Sarajevu.  Cilj Otvorenih dana je pružanje mogućnosti ženama da se susretnu sa predstavnicima UN-a u BiH kako bi zajedno izrazili potrebe i prioritete žena na području mira i sigurnosti i iznijeli mišljenja o učinjenom napretku i izazovima kada je u pitanju Implementacija Rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija o ženama, miru i sigurnosti.

 
Djeca korisnici servisa „Medice“ Zenica provela ljetovanje u Sloveniji PDF Ispis E-mail

Zavod Krog iz Slovenije u saradnji sa "Medicom " Zenica organizovao je ljetovanje za djecu korisnike servisa „Medice“ Zenica (Dječijeg dnevnog centrea i Sigurne kuće"Medica" Zenica). Djeca „Medice“ Zenica boravila su u Sloveniji od 22. -28.07. 2012. godine. U okviru boravka u Sloveniji djeca su imala priliku da se druže sa svojim vršnjacima iz Slovenije, Crne Gore  i Brčkog.

 
Radionice osnaživanja za žene i djevojke u ruralnim sredinama općine Zenica PDF Ispis E-mail

Udruženje „Medica“ Zenica, u okviru kampanje „Glasajte za žene“ koja se realizira  u 14 bh. gradova  u partnerstvu sa 23 organizacije, organizovala je i održala 12 radionica osnaživanja u 4 ruralne sredine na području Općine Zenica (3radionice u Begovom  Hanu, 3 radionice u Orahvici, 3 radionice u Stranjanima i 3 radionice u Babinu) za ukupno 85 žena i djevojaka.

 
Počela kampanja "Glasajte za žene" PDF Ispis E-mail

Dana 19.07.2012.godine u Sarajevu predstavljena kampanja ''Glasaj za žene'' koju će u naredna tri mjeseca zajedno provoditi ''Ženske grupe BiH'', odnosno dvadeset i tri partnerske organizacije iz 14 gradova Bosne i Hercegovine.

 
U SBK uspostavljena mreža za podršku žrtvama i svjedocima i potpisan Protokol PDF Ispis E-mail

Dana 14.06.2012.godine, u Zgradi Vlade Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna, Medica Zenica je u partnerstvu sa Ministarstvom pravosuđa i uprave SBK/KSB  upriličila potpisivanje „Protokola o međusobnoj saradnji nadležnih ministarstava, institucija i nevladinih organizacija u pružanju podrške žrtvama/svjedocima u slučajevima ratnih  zločina, seksualnog nasilja i drugih oblika krivičnih djela, uspostavljenom Mrežom na području Srednjobosanskog kantona (SBK) / Kantona Središnja Bosna (KSB)“, kao i dodjelu zahvalnica za potpisnike i članove Radne grupe.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL