Logo

Održana dvodnevna radionica za nastavak izrade lokalnih Gender akcionih planova PDF Ispis E-mail

U periodu od 24.-25.06.2013.godine, Udruženje „Medica“ Zenica i Udružene žene Banja Luka u okviru projekta „Jednake mogućnosti za žene i muškarce u politici“ održale su dvodnevnu radionicu za partnerske organizacije, predstavnike općinskih komisja za ravnopravnost spolova i mlade koji su završili Političku akademiju, a u cilju nastavka rada na izradi lokalnih gender akcionih planova u općinama/opštinama Bihać, Bijeljina, Bosansko Grahovo, Bratunac, Ilidža Laktaši, Grad Mostar, Sanski Most, Tuzla, Zenica.

 
Održana trodnevna edukacija za žene i djevojke iz 20 ruralnih sredina PDF Ispis E-mail

U periodu od 19. – 21.06.2013 godine, „Medica“ Zenica je na Vlašiću održala trodnevnu edukaciju za žene i djevojke iz 20 ruralnih na teme iz oblasti ženskih prava  i političke participacije žena.

 
Komandirima policijskih stanica ZDK prezentiran novi zakon o zaštiti od nasilja u FBiH PDF Ispis E-mail

Načelnik Sektora uniformisane policije g. Semir Šut je nakon održanog okruglog stola (30.05.2013.godine) o provedbi zaštitnih mjera nad počiniocima nasilja, koji je organizovan u saradnji "Medica" Zenica, JZU Zavod za bolesti ovisnosti ZDK i OSCE, te nakon prezentacije direktorice "Medice" Zenica, mr.sci. Sabihe Husić, na temu Zaštite žrtava nasilja u porodici i primjene novog Zakona o zaštiti od nasilja FBiH, inicirao da "Medica" Zenica, odnosno mr.sci.Sabiha Husić, održi istu prezentaciju 31. maja 2013. godine u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za komandire policijskih stanica ZDK.

 
Susret političarki i žena iz ruralnih sredina PDF Ispis E-mail

U okviru nastavka aktivnosti „Jednake mogućnosti za žene i muskarce“,  koji „Medica“ Zenica realizira sa TPO fondacijom, u prostorijama „Medice“ Zenica upriličen je susret vijećnica iz Vijeća Općne Zenica i žena glasačica iz ruralnih i urbanih sredina kako bi razgovarale o odsadašnjem radu izabranih vijećnica u vijeću, potrebama i problemima žena i djevojaka iz ruralnih i urbanih sredina kao i mogućnostima kreiranja adekvatnih odgovora na njihove potrebe.

 
Inicirana izrada lokalnog Gender Akcionog Plana ZDK PDF Ispis E-mail

U okviru nastavka aktivnosti „Jednake mogućnosti za žene i muskarce u politici“,  koji „Medica“ Zenica realizira sa TPO fondacijom „Medica“ Zenica je u saradnji sa članovima komisije za ravnopravnost spolova Općine Zenica, predsjedavajućim Vijeća Općine Zenica, viječnicima Općinskog Vijeća i direktorom razvojne agencije ZEDA inicirala aktivnosti za  izradu lokalnog Gender Akcioni Plan na podrucju Općine Zenica.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL