Logo

Održani koordinacioni sastanci PDF Ispis E-mail

Od 09.05.2013. godine do 16.05.2013. godine u Općinama Doboj Jug, Usora, Visoko, Kakanj i Vareš su održani Koordinacioni sastanci a po modelu koji je uspostavljen u Općini Zenica.

 
„Medica“ Zenica obilježila 12. april – Međunarodni dan za 'djecu ulice' PDF Ispis E-mail

Povodom „Međunarodnog dana za djecu ulice“ – 12. april, Udruženje „Medica“ Zenica je 12.04.2013. godine na Trgu Alije Izetbegovića (plato ispred robne kuće Bosanka) sa početkom u 12:00 sati organizovala uličnu akciju, podjelu promotivnog materijala, izložbu radova djece korisnika/ica Dječijeg dnevnog centra i potpisivanje peticije kojom se u okviru svjetske kampanje traži da UN-a usvoji Međunarodni dan djece.

 
Prezentovani rezultati Projekta „Održivi načini suzbijanja rodno zasnovanog nasilja“ kroz ekonomsko osnaživanje i psihosocijalnu edukaciju PDF Ispis E-mail

I ove godine je  Medica Zenica u okviru globalne  kampanje je  imala niz aktivnosti u partnerstvu sa nevladinim organizacijama, ustanovama i institucijama, građanima a jedna od tih aktivnosti je i prezentacija rezultata Projekta „Održivi načini suzbijanja rodno zasnovanog nasilja“ gdje zajedno sa korisnicama ovog projekta, ali i partnerima, prijateljima i gostima  je  obilježen i  Međunarodni dan ljudskih prava.

 
Tim stručnjaka/kinja novouspostavljene inicijative Ujedinjenog Kraljevstva dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini PDF Ispis E-mail

Sarajevo/Zenica/Ženeva, 23.11.2012. godine

U organizaciji Ureda za vanjske poslove i poslove Commonwealtha-a Ujedinjenog Kraljevstva (UK) u Wilton Parku u Sussexu od 12. do 14. novembra 2012. godine održana je konferencija kako bi se postavile podloge, oblikovale i razvile aktivnosti novouspostavljene inicijative UK-a u borbi protiv silovanja i seksualnog nasilja u konfliktu.

 
Svečano obilježavanje uspješnog završetka projekta „Stručno osposobljavanje marginalizirane djece i mladih u BiH“ i dodjela paketa za podsticanje samozapošljavanja PDF Ispis E-mail

U petak, 2. novembra sa početkom u 10h, u prostorijama dječijeg dnevnog centra „Medica“ Zenica, obilježen je uspješan završetak projekta „Stručno osposobljavanje marginalizirane djece i mladih u Bosni i Hercegovini“. Upriličeno je i premijerno prikazivanje filma „Umijeće življenja“, a koji je nastao u okviru projekta.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL