Logo

Prezentovani rezultati Projekta „Održivi načini suzbijanja rodno zasnovanog nasilja“ kroz ekonomsko osnaživanje i psihosocijalnu edukaciju PDF Ispis E-mail

I ove godine je  Medica Zenica u okviru globalne  kampanje je  imala niz aktivnosti u partnerstvu sa nevladinim organizacijama, ustanovama i institucijama, građanima a jedna od tih aktivnosti je i prezentacija rezultata Projekta „Održivi načini suzbijanja rodno zasnovanog nasilja“ gdje zajedno sa korisnicama ovog projekta, ali i partnerima, prijateljima i gostima  je  obilježen i  Međunarodni dan ljudskih prava.

 
Tim stručnjaka/kinja novouspostavljene inicijative Ujedinjenog Kraljevstva dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini PDF Ispis E-mail

Sarajevo/Zenica/Ženeva, 23.11.2012. godine

U organizaciji Ureda za vanjske poslove i poslove Commonwealtha-a Ujedinjenog Kraljevstva (UK) u Wilton Parku u Sussexu od 12. do 14. novembra 2012. godine održana je konferencija kako bi se postavile podloge, oblikovale i razvile aktivnosti novouspostavljene inicijative UK-a u borbi protiv silovanja i seksualnog nasilja u konfliktu.

 
Svečano obilježavanje uspješnog završetka projekta „Stručno osposobljavanje marginalizirane djece i mladih u BiH“ i dodjela paketa za podsticanje samozapošljavanja PDF Ispis E-mail

U petak, 2. novembra sa početkom u 10h, u prostorijama dječijeg dnevnog centra „Medica“ Zenica, obilježen je uspješan završetak projekta „Stručno osposobljavanje marginalizirane djece i mladih u Bosni i Hercegovini“. Upriličeno je i premijerno prikazivanje filma „Umijeće življenja“, a koji je nastao u okviru projekta.

 
Donacija "Podravke" za Dječiji dnevni centar i prihvatilište "Medica" Zenica PDF Ispis E-mail

Povodom obilježavanja 55.godišnjice postojanja „Podravka d.o.o. Sarajevo“ u BiH, danas 30.10.2012.godine, predstavnici  „Podravke“, gdin. Edib Mušanović i gđa. Francika Akrapović, su posjetili  Dječiji dnevni centar i prihvatilište „Medica“ Zenica te uručili donaciju za naše korisnike.

 
Javna tribina sa gđom. Cécile Bühlmann na temu "Participacija žena u javnom i političkom životu" PDF Ispis E-mail

Cécile Bühlmann je rođena i odrasla u Švicarskoj. Od 1970. godine do 2005. godine obnašala je različite funkcije u oblasti interkulturalnog obrazovanja, a između ostalih kao i predstavnica za interkulturalno obrazovanje Odjela za obrazovanje Kantona Lucern i kao predavačica za interkulturalnu pedagogiju pri Pedagoškoj akademiji iz Lucerna.
Od 2005. godine, gđa. Bühlmann je direktorica cfd-a, Feministička organizacija za mir u Bernu. Cfd radi na međunarodnoj saradnji u konfliktnim i post-konfliktnim područjima oko Sredozemnog mora fokusirajući se na pravno, političko, ekonomsko i psihosocijalno osnaživanje žena. Cfd u Švicarskoj se fokusira na projekte za žene migrantkinje i političko lobiranje za ravnopravnost spolova.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL