Logo

Angelina Jolie i ministar vanjskih poslova Velike Britanije William Hague posjetili "Medicu" Zenica PDF Ispis E-mail

Dana 28.03.2014. godine holivudska glumica Angelina Jolie  i ministar vanjskih poslova Velike Britanije William Hague su posjetili „Medicu“ Zenica kako bi se upoznali sa njihovim radom sa fokusom na dvadesetjednogodišnji rad sa ženama, djevojkama i djecom preživjelim ratna silovanja i druge oblike seksualnog nasilja tokom rata u Bosni i Hercegovini od 1992.-1995. godine.

 
Udruženje "Medica" Zenica je posjetila Njena ekselencija, gđa Vibeke Liloe, ambasadorica Norveške PDF Ispis E-mail

Dana 06.03.2014. godine udruženje "Medica" Zenica je posjetila  Njena ekselencija, gđa Vibeke Liloe, ambasadorica Norveške. "Medica" Zenica ima dugogodišnju saradnju sa Norveškom, gđa Liloe se susrela sa ženama koje su zbog nasilja u porodici koristile "Medicine" servise (sigurnu kuću, psihološko savjetovalište, okupacionu terapiju, ekonomsko osnaživanje)  kako bi dobila cjelokupnu sliku kako i na koji način  "Medica" Zenica pomaže ženama da nastave kvalitetniji život, život bez nasilja i diskriminacije uz punu jednakopravnost u porodici i zajednici.

 
Koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) u BiH dr. Zülküf Oruç (Zulkuf Oruč) posjetio "Medicu" Zenica PDF Ispis E-mail

Dana 19.02.2014. godine, koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) u BiH dr. Zülküf Oruç (Zulkuf Oruč), posjetio je "Medicu" Zenica i razgovarao o trenutačnoj situaciji i potrebama "Medice" Zenica. Zahvalili su se "Medici" što se brine za najranjivije kategorije, žene i djecu žrtve nasilja te izrazio spremnost za saradnju.

 
Muftijstvo zeničko dodijelilo priznanje direktorici "Medice" Zenica PDF Ispis E-mail

28. oktobra 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnoj posjeti nevladinoj organizaciji ''Medica'' Zenica. Tom prilikom muftija zenički susreo se sa direktoricom ''Medice'' mr. sci. Sabihom Husić i saradnicama i dodijelio priznanje direktorici Sabihi Husić u znak zahvalnosti za sve ono što je učinila u proteklih 20 godina u polju mirotvorstva, izgradnje mira i pomirenja, borbe za ženska prava itd.

 
Djelujući ka dostojanstvu, 20 godina borbe za dostojanstvo preživjelih ratna silovanja PDF Ispis E-mail

Dana 23. i 24. Oktobra oranizovana je međunarodna konferencija pod nazivom „Djelujući ka dostojanstvu, 20 godina borbe za dostojanstvo preživjelih ratna silovanja“ povodom dvadeset godina postojanja i rada Medice Zenica i medice mondiale iz Kelna.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL