Logo

Susret političarki i žena iz ruralnih sredina PDF Ispis E-mail

U okviru nastavka aktivnosti „Jednake mogućnosti za žene i muskarce“,  koji „Medica“ Zenica realizira sa TPO fondacijom, u prostorijama „Medice“ Zenica upriličen je susret vijećnica iz Vijeća Općne Zenica i žena glasačica iz ruralnih i urbanih sredina kako bi razgovarale o odsadašnjem radu izabranih vijećnica u vijeću, potrebama i problemima žena i djevojaka iz ruralnih i urbanih sredina kao i mogućnostima kreiranja adekvatnih odgovora na njihove potrebe.

 
Inicirana izrada lokalnog Gender Akcionog Plana ZDK PDF Ispis E-mail

U okviru nastavka aktivnosti „Jednake mogućnosti za žene i muskarce u politici“,  koji „Medica“ Zenica realizira sa TPO fondacijom „Medica“ Zenica je u saradnji sa članovima komisije za ravnopravnost spolova Općine Zenica, predsjedavajućim Vijeća Općine Zenica, viječnicima Općinskog Vijeća i direktorom razvojne agencije ZEDA inicirala aktivnosti za  izradu lokalnog Gender Akcioni Plan na podrucju Općine Zenica.

 
Prezentacija uspješne realizacije bussines plana PDF Ispis E-mail

U okviru projekta „Jednake mogućnosti za žene i muskarce u politici“, „Medica“ Zenica je održala prezentaciju uspješne realizacije bussines plana Amile Lužić.

 
Održani koordinacioni sastanci PDF Ispis E-mail

Od 09.05.2013. godine do 16.05.2013. godine u Općinama Doboj Jug, Usora, Visoko, Kakanj i Vareš su održani Koordinacioni sastanci a po modelu koji je uspostavljen u Općini Zenica.

 
„Medica“ Zenica obilježila 12. april – Međunarodni dan za 'djecu ulice' PDF Ispis E-mail

Povodom „Međunarodnog dana za djecu ulice“ – 12. april, Udruženje „Medica“ Zenica je 12.04.2013. godine na Trgu Alije Izetbegovića (plato ispred robne kuće Bosanka) sa početkom u 12:00 sati organizovala uličnu akciju, podjelu promotivnog materijala, izložbu radova djece korisnika/ica Dječijeg dnevnog centra i potpisivanje peticije kojom se u okviru svjetske kampanje traži da UN-a usvoji Međunarodni dan djece.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL