Logo

Muftijstvo zeničko dodijelilo priznanje direktorici "Medice" Zenica PDF Ispis E-mail

28. oktobra 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnoj posjeti nevladinoj organizaciji ''Medica'' Zenica. Tom prilikom muftija zenički susreo se sa direktoricom ''Medice'' mr. sci. Sabihom Husić i saradnicama i dodijelio priznanje direktorici Sabihi Husić u znak zahvalnosti za sve ono što je učinila u proteklih 20 godina u polju mirotvorstva, izgradnje mira i pomirenja, borbe za ženska prava itd.

 
Djelujući ka dostojanstvu, 20 godina borbe za dostojanstvo preživjelih ratna silovanja PDF Ispis E-mail

Dana 23. i 24. Oktobra oranizovana je međunarodna konferencija pod nazivom „Djelujući ka dostojanstvu, 20 godina borbe za dostojanstvo preživjelih ratna silovanja“ povodom dvadeset godina postojanja i rada Medice Zenica i medice mondiale iz Kelna.

 
Nj.E.Nigel Casey, Ambasador Velike Britanije u BiH, posjetio Medicu Zenica PDF Ispis E-mail

Dana 30.10.2013. godine, Udruženje „Medica“ Zenica posjetio je Nj.E. Nigel Casey, Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.  Gdin. Casey je razgovarao sa direktoricom „Medice“ Zenica, mr.sci. Sabihom Husić, o konferenciji u povodu 20 godina rada i djelovanja „Medice“ Zenica, poruci za konferenciju „Medice“ Zenica od strane  gdina. William Hague, Ministra vanjskih poslova Velike Britanije i Angeline Jolie, specijalne izvjestiteljice UNCHR-a .

 
U oktobru 2013. godine održat će se međunarodna konferencija u Zenici povodom obilježavanja 20 godina rada "Medice" Zenica PDF Ispis E-mail

U povodu obilježavanja dvadesete godišnjice rada i postojanja „Medice“ Zenica i medice mondiale iz Kelna, u jesen 2013.godine, „Medica“ Zenica i medica mondiale će organizovati dvodnevnu međunarodnu konferenciju pod nazivom „Od inicijative do profesionalnih servisa- 20 godina rada sa ženama i djevojkama preživjelima ratne traume”. Radi podsjećanja “Medica” Zenica je osnovana 03.04.1993.godine.

 
Sabiha Husić- Women PeaceMakers PDF Ispis E-mail

Ove godine, između stotine aplikacija, jedna od četiri mirotvorke izabrane da učestvuju u osmosedmičnom programu u San Diegu na Joan B. Kroc Institutu za mir i pravdu (IPJ), koji je smješten na Univerzitetu u San Diegu je bila i  Sabiha Husić. 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL