Logo

„Medicu“ Zenica posjetili predstavnici i predstavnice Turske razvojne agencije TIKA PDF Ispis E-mail

Dana 21.10.2015.godine „Medicu“ Zenica su posjetili  predstavnici i predstavnice Turske razvojne agencije TIKA koja je podržala adaptaciju Edukativnog centra „Medice“ Zenica kao i nabavku kompletne opreme za obuke krojenja, šivanja i tapaciranja.

 
Protokol PDF Ispis E-mail

Uspostavljanjem institucionalnih mreža za podršku preživjelima i svjedocima u predmetima ratnih zločina, seksualnog nasilja i drugih krivičnih djela u BiH povezuju se akteri shodno nadležnostima i raspoloživim resursima te izgrađuje okruženje da se odgovori na individualne potrebe preživjelih i svjedoka u općinama, kantonima, entitetima i državi Bosni i Hercegovini.

 
Baronesa Joyce Anelay u posjeti "Medici" Zenica PDF Ispis E-mail

Dana 02.09.2015.godine Baronesa Joyce Anelay, specijalna predstavnica premijera Velike Britanije za prevenciju seksualnog nasilja u sukobima je posjetila „Medicu“ Zenica te razgovarala sa predstavnicima šest nevladinih organizacija iz oba entiteta. 

 
Bledski Strateški Forum PDF Ispis E-mail

Na Bledu je 31.08.2015. počeo Strateški forum 2015, na kojem će učestvovati predsjednici zemalja, premijeri, ministri inostranih poslova i drugi državni zvaničnici, brojni predstavnici međunarodnih i nevladinih organizacija. Moto ovogodišnjeg 10. Bledskog foruma je "Vizije novog partnerstva", a sponzor i organizator manifestacije je Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije.

 
Posjeta predstavnika ministarstva rada, socijalne politike i izbjeglica ZDK PDF Ispis E-mail

31.08.2015. "Medicu" Zenica su posjetili Edin Arnaut - pomoćnik ministra sektora socijalne politike, Stela Dukić - stručna savjetnica za nadzor rada ustanova socijalne zaštite i Paša Kavazović - stručna savjetnica za socijalnu porodičnu zaštitu i civilne žrtve rata ispred ministarstva rada, socijalne politike i izbjeglica.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL