Logo

Parlamentarke i parlamentarci Konzervativne partije Velike Britanije posjetili "Medicu" Zenica PDF Ispis E-mail

U periodu od 02.-03.08.2014. godine gosti „Medice“ Zenica bili  su 20 parlamentaraca i parlamentarki Konzervativne partije Velike Britanije. Posjetom Medici Zenica željeli su podržati dosadašnji rad Medice Zenica i pružiti podršku u izgradnji  Resursno-konsultativnog centra za ranjive kategorije, žrtve ratnog silovanja i seksualnog nasilja, djecu rođenu iz silovanja (sada odrasle osobe) i njihove porodice, te tako utjecati da se smanji transgeneracijiski prenos traume u bosansko-hercegovačkim porodicama i društvu.

 
Direktorica „Medice“ Zenica učestvovala na Globalnom samitu o zaustavljanju seksualnog nasilja PDF Ispis E-mail

U periodu od 10. do 13. 06. 2014. godine, direktorica „Medice“ Zenica, mr.sci. Sabiha Husić, boravila je u Londonu, na Globalnom samitu o zaustavljanju seksualnog nasilja u konfliktu. Direktorica „Medice“ Zenica, 10.06.2014.godine, zajedno sa britanskim ministrom vanjskih poslova William Hague i specijalnom izaslanicom UNHCR-a Angelinom Jolie, susrela se sa britanskim premijerom Davidom Cameronom na sastanku posvećenom inicijativi za okončanje seksualnog nasilja u konfliktu.

 
Angelina Jolie i ministar vanjskih poslova Velike Britanije William Hague posjetili "Medicu" Zenica PDF Ispis E-mail

Dana 28.03.2014. godine holivudska glumica Angelina Jolie  i ministar vanjskih poslova Velike Britanije William Hague su posjetili „Medicu“ Zenica kako bi se upoznali sa njihovim radom sa fokusom na dvadesetjednogodišnji rad sa ženama, djevojkama i djecom preživjelim ratna silovanja i druge oblike seksualnog nasilja tokom rata u Bosni i Hercegovini od 1992.-1995. godine.

 
Udruženje "Medica" Zenica je posjetila Njena ekselencija, gđa Vibeke Liloe, ambasadorica Norveške PDF Ispis E-mail

Dana 06.03.2014. godine udruženje "Medica" Zenica je posjetila  Njena ekselencija, gđa Vibeke Liloe, ambasadorica Norveške. "Medica" Zenica ima dugogodišnju saradnju sa Norveškom, gđa Liloe se susrela sa ženama koje su zbog nasilja u porodici koristile "Medicine" servise (sigurnu kuću, psihološko savjetovalište, okupacionu terapiju, ekonomsko osnaživanje)  kako bi dobila cjelokupnu sliku kako i na koji način  "Medica" Zenica pomaže ženama da nastave kvalitetniji život, život bez nasilja i diskriminacije uz punu jednakopravnost u porodici i zajednici.

 
Koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) u BiH dr. Zülküf Oruç (Zulkuf Oruč) posjetio "Medicu" Zenica PDF Ispis E-mail

Dana 19.02.2014. godine, koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) u BiH dr. Zülküf Oruç (Zulkuf Oruč), posjetio je "Medicu" Zenica i razgovarao o trenutačnoj situaciji i potrebama "Medice" Zenica. Zahvalili su se "Medici" što se brine za najranjivije kategorije, žene i djecu žrtve nasilja te izrazio spremnost za saradnju.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL