Logo

PAZ projekti PDF Ispis E-mail
U Općini Zenica su predstavnicima nevladinih organizacija,  6. maja ove godine, zvanično uručeni ugovori o realizaciji projektinih aktivnosti u zajednici, koje finansira Općina. Tako je 19 NVO-a, među kojima je i Medica Zenica, kao i dvije medijske kuće, podržano za realizaciju ponuđenih projekata.
 
Projekt ” Rodno odgovorno budžetiranje za sigurna skloništa u Bosni i Hercegovini” PDF Ispis E-mail
Projekt „Rodno odgovorno budžetiranje za sigurna skloništa u Bosni i Hercegovini“ će u naredna dva mjeseca provoditi „Udružene žene“ Banja Luka u partnerstvu sa još 9 nevladinih organizacija na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, među kojima je i Medica Zenica.
 
Edukacija za odgajatelje PDF Ispis E-mail

U toku je dvomjesečna bazična edukacija nastavnog osoblja Osnovne specijalne škole u Zenici, koju provode terapeutkinje/edukatorice Medice Zenica, Sabiha Husić i Nurka Babović.

 
Ekonomsko osnaživanje i edukativno-terapijski rad na terenu PDF Ispis E-mail

Medica Zenica, u partnerstvu sa Općinom Zenica i uz finansijsku podršku Christlicher Friedensdiens, Bern - Švicarska, implementira projekt „Ekonomsko osnaživanje i psihosocijalna edukacija“ za žene i djevojke u zeničkim mjesnim zajednicama Arnauti i Briznik.

 
Direktorica Agencije za ravnopravnost spolova BiH posjetila Medicu PDF Ispis E-mail

Polovinom aprila ove godine, Medicu Zenica je posjetila Samra Filipović – Hadžiabdić, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova BiH zajedno sa saradnicima. Medica je pozvala predstavnice/ke i drugih NVO-a u Zenici, sa kojma inače surađuje, da prisustvuju ovoj posjeti.

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL