Logo

Projekat – „Stariji brat, starija sestra“ PDF Ispis E-mail
U minula dva mjeseca tri Medicine saradnice prisustvovale su kontinuiranim edukacijama u okviru Nacionalne mreže „Stariji brat, starija sestra“, kao i istoimenog projekta, kojeg je iniciralo Udruženje za prevenciju  ovisnosti „Narko-ne“- sa sjedištem u Sarajevu. Mrežu čini 10 nevladinih organizacija iz 8 bosanskohercegovačkih gradova, među kojima je i Medica Zenica. Cilj ovog projekta, kao i pomenute mreže, je socijalno uključivanje djece u riziku kroz volonterski angažman mladih i odraslih. Partner i donator projekta je organizacija RENOVABIS iz Njemačke.
 
“Medica” PDF Ispis E-mail
U njoj sam sigurna i zaštićena
Od okrutnih ruku svijeta spašena
Sva ljubav i podrška
I snaga psihološka.
To mi pruža Medica,
Moja porodica velika. 
Topli obrok,
Miran san,
Veseo i sretan dan.
Uz Medicu nikad nisi sam 
Uz Medicu sam dijete ljubavi,
I poslije nje sam
Čovjek pravi 
 
      Djevojčica iz Medice Zenica
 
PAZ projekti PDF Ispis E-mail
U Općini Zenica su predstavnicima nevladinih organizacija,  6. maja ove godine, zvanično uručeni ugovori o realizaciji projektinih aktivnosti u zajednici, koje finansira Općina. Tako je 19 NVO-a, među kojima je i Medica Zenica, kao i dvije medijske kuće, podržano za realizaciju ponuđenih projekata.
 
Projekt ” Rodno odgovorno budžetiranje za sigurna skloništa u Bosni i Hercegovini” PDF Ispis E-mail
Projekt „Rodno odgovorno budžetiranje za sigurna skloništa u Bosni i Hercegovini“ će u naredna dva mjeseca provoditi „Udružene žene“ Banja Luka u partnerstvu sa još 9 nevladinih organizacija na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, među kojima je i Medica Zenica.
 
Edukacija za odgajatelje PDF Ispis E-mail

U toku je dvomjesečna bazična edukacija nastavnog osoblja Osnovne specijalne škole u Zenici, koju provode terapeutkinje/edukatorice Medice Zenica, Sabiha Husić i Nurka Babović.

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL