Logo

PRIJAVI SE - VOLONTIRAJ NA DAN VOLONTERA PDF Ispis E-mail
Kao i prethodnih godina, Medica Zenica u saradnji sa Društvom socijalnih radnika Zeničko-dobojskog kantona obilježava Međunarodni dan volontera, 5. decembra, 2009. godine. Prilika je to da ovaj dan, na području općine Zenica, obilježimo zajedno svojim konkretnim i praktičnim doprinosom, dakle da i sami volontiramo i da to zabilježimo kao vlastito specifično iskustvo, ali i kao lični doprinos zajednici u kojoj živimo.
 
Kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja” PDF Ispis E-mail
U periodu od 25. novembra do 10. decembra trajat će međunarodna kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja” koju ove godine kao i proteklih godina obilježavaju grupe za ženska ljudska prava diljem Bosne i Hercegovine. Jedna od tih grupa je i Medica Zenica, koja za ovogodišnju kampanju ima u planu niz javnih događaja od uličnih akcija, podjele promotivnog materijala, obilježavanja Međunarodnog dana volontera do okruglih stolova koji će se održati u općinama Zeničko-dobojskog kantona.
 
Nagrada „Aktivni/a građanin/ka Evrope, 2009.“ dodijeljena mr. Sabihi Husić, direktorici Medice Zenica PDF Ispis E-mail
U Sarajevu je od 8. do 11. oktobra ove godine održana osamnaesta Evropska konferencija o volonterskom radu i socijalnoj uključenosti. Konferenciju je organizirao VOLONT EUROPE u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH.
Bila je to prilika da se po treći put dodijele nagrade za aktivne građane/ke Evrope u kategoriji – individualni volonterski doprinos, kao i za organizacije koje promoviraju volonterizam i rade na volonterskim osnovama.
 
Podrška Vlade ZE-DO kantona Sigurnoj kući Medice Zenica PDF Ispis E-mail

Ministar za rad socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Josip Martić, zajedno sa saradnicima, Munirom Babićem, pomoćnikom Ministra i Dijanom Dedić, sekretarom, upriličio je, 9. oktobra ove godine, posjetu Medici Zenica. Tom prilikom obišli su Medicine servise: Sigurnu kuću, Obuke za zanimanja, Dječiju kuću, kao i druge prateće servise namijenjene ženama i djeci, žrtvama nasilja.

 
Volonteri u Medici PDF Ispis E-mail
Medica Zenica je u saradnji sa Udruženjem Infohouse iz Sarajeva, dala svoj doprinos obilježavanju Socijalnog dana – dana kada mladi prisustvo školskoj nastavi mijenjaju radom u nekoj firmi ili organizaciji. Zajedno sa osobljem Medice Zenica u petak, 9. oktobra, radni dan u Medici započele su i četiri srednjoškolke – volonterke, koje su se našle pri ruci uposlenicama, ali i korisnicama usluga Medice Zenica.
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL