Logo

Dodjela certifikata svršenicama obuka za zanimanja PDF Ispis E-mail
U okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, a s ciljem promocije završetka još jednog ciklusa obuka za zanimanja, Medica Zenica je 7. decembra u velikoj sali Općine upriličila svečanu dodjelu certifikata svršenicama kurseva šivenja, krojenja, tapiciranja i frizerskog kursa.
 
PRIJAVI SE - VOLONTIRAJ NA DAN VOLONTERA PDF Ispis E-mail
Kao i prethodnih godina, Medica Zenica u saradnji sa Društvom socijalnih radnika Zeničko-dobojskog kantona obilježava Međunarodni dan volontera, 5. decembra, 2009. godine. Prilika je to da ovaj dan, na području općine Zenica, obilježimo zajedno svojim konkretnim i praktičnim doprinosom, dakle da i sami volontiramo i da to zabilježimo kao vlastito specifično iskustvo, ali i kao lični doprinos zajednici u kojoj živimo.
 
Kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja” PDF Ispis E-mail
U periodu od 25. novembra do 10. decembra trajat će međunarodna kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja” koju ove godine kao i proteklih godina obilježavaju grupe za ženska ljudska prava diljem Bosne i Hercegovine. Jedna od tih grupa je i Medica Zenica, koja za ovogodišnju kampanju ima u planu niz javnih događaja od uličnih akcija, podjele promotivnog materijala, obilježavanja Međunarodnog dana volontera do okruglih stolova koji će se održati u općinama Zeničko-dobojskog kantona.
 
Nagrada „Aktivni/a građanin/ka Evrope, 2009.“ dodijeljena mr. Sabihi Husić, direktorici Medice Zenica PDF Ispis E-mail
U Sarajevu je od 8. do 11. oktobra ove godine održana osamnaesta Evropska konferencija o volonterskom radu i socijalnoj uključenosti. Konferenciju je organizirao VOLONT EUROPE u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH.
Bila je to prilika da se po treći put dodijele nagrade za aktivne građane/ke Evrope u kategoriji – individualni volonterski doprinos, kao i za organizacije koje promoviraju volonterizam i rade na volonterskim osnovama.
 
Podrška Vlade ZE-DO kantona Sigurnoj kući Medice Zenica PDF Ispis E-mail

Ministar za rad socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Josip Martić, zajedno sa saradnicima, Munirom Babićem, pomoćnikom Ministra i Dijanom Dedić, sekretarom, upriličio je, 9. oktobra ove godine, posjetu Medici Zenica. Tom prilikom obišli su Medicine servise: Sigurnu kuću, Obuke za zanimanja, Dječiju kuću, kao i druge prateće servise namijenjene ženama i djeci, žrtvama nasilja.

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL