Logo

Zajedničko druženje volonterki i djece u Medici Zenica PDF Ispis E-mail
U okviru projekta „Stariji brat, starija sestra“ kojeg Medica Zenica realizira u saradnji sa organizacijom Narko-ne, u petak 14.05.2010. godine, upriličeno je jednodnevno druženje za volonterke i djecu, učesnike/ice projekta. Bila je to prilika da se volonterke upoznaju sa djecom, te da kroz zajedničku radionicu sklope prijateljstva koja će graditi i njegovati u idućih šest mjeseci. Događaju su prisustvovali i predstavnici Centra za socijalni rad, JU Dom porodica kao i pojedini roditelji koji su imali priliku da se upoznaju sa projektnim aktivnostima i ciljevima.
 
Ambasador SR Njemacke u posjeti Medici Zenica PDF Ispis E-mail

Ambasador SR Njemačke, Nj.E. g. Joachim Schmidt, posjetio je Medicu Zenica u četvrtak, 22. aprila, sa svojom suprugom i saradnicima i upoznao se sa radom Medice Zenica sa fokusom na sigurnu kuću ali i ostale servise Medice Zenica.

 
Promovisan zvanični početak projekta "Osnaživanje uloge žena - 101 razlog zašto glasati za Ženu" PDF Ispis E-mail
Medica Zenica je jedna od 13 NVO koja će implementirati projekat "Osnaživanje uloge žena - 101 razlog  zašto glasati za Ženu", a koji će se realizirati u 36 gradova i 105 mjesta u Bosni i Hercegovini u potrazi za odgovorom na pitanje - zašto glasati za ženu?
 
Poziv za volontiranje u projektu "Stariji brat, starija sestra" PDF Ispis E-mail
Ukoliko ste ste spremni/ne na 20 sati mjesečno volonterskog rada i ako želite jednom djetetu :
biti prijatelj i tako mu priuštiti lijepe, radosne i posebne trenutke u životu, pružiti podršku, izgraditi odnos povjerenja i pomoći da se zdravo razvija unatoč teškoj porodičnoj situaciji, pomoći da razvija zdrave životne vještine i navike, popravi uspjeh u školi i obogati svoje životno iskustvo, omogućiti da kroz druženje sa tobom na lijep i koristan način provede dio svog slobodnog vremena, omogućiti da kroz druženje sa drugom djecom i volonterima širi svoju socijalnu mrežu
 
 
„Nicht aufhören anzufangen“ („Ne prestajati pocinjati“) prevedena na bosanski jezik PDF Ispis E-mail
Ovom prilikom Vas sa radošću obavještavamo da je prevod knjige  autorice Chantal Louis o doktorici  Moniki Hauser konačno ugledao svjetlo dana. Uprkos teškoj finansijskoj situaciji, Medica Zenica je obezbijedila sredstva za prevod knjige koju možete pronaći  ovdje.
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL