Logo

Ambasador SR Njemacke u posjeti Medici Zenica PDF Ispis E-mail

Ambasador SR Njemačke, Nj.E. g. Joachim Schmidt, posjetio je Medicu Zenica u četvrtak, 22. aprila, sa svojom suprugom i saradnicima i upoznao se sa radom Medice Zenica sa fokusom na sigurnu kuću ali i ostale servise Medice Zenica.

 
Promovisan zvanični početak projekta "Osnaživanje uloge žena - 101 razlog zašto glasati za Ženu" PDF Ispis E-mail
Medica Zenica je jedna od 13 NVO koja će implementirati projekat "Osnaživanje uloge žena - 101 razlog  zašto glasati za Ženu", a koji će se realizirati u 36 gradova i 105 mjesta u Bosni i Hercegovini u potrazi za odgovorom na pitanje - zašto glasati za ženu?
 
Poziv za volontiranje u projektu "Stariji brat, starija sestra" PDF Ispis E-mail
Ukoliko ste ste spremni/ne na 20 sati mjesečno volonterskog rada i ako želite jednom djetetu :
biti prijatelj i tako mu priuštiti lijepe, radosne i posebne trenutke u životu, pružiti podršku, izgraditi odnos povjerenja i pomoći da se zdravo razvija unatoč teškoj porodičnoj situaciji, pomoći da razvija zdrave životne vještine i navike, popravi uspjeh u školi i obogati svoje životno iskustvo, omogućiti da kroz druženje sa tobom na lijep i koristan način provede dio svog slobodnog vremena, omogućiti da kroz druženje sa drugom djecom i volonterima širi svoju socijalnu mrežu
 
 
„Nicht aufhören anzufangen“ („Ne prestajati pocinjati“) prevedena na bosanski jezik PDF Ispis E-mail
Ovom prilikom Vas sa radošću obavještavamo da je prevod knjige  autorice Chantal Louis o doktorici  Moniki Hauser konačno ugledao svjetlo dana. Uprkos teškoj finansijskoj situaciji, Medica Zenica je obezbijedila sredstva za prevod knjige koju možete pronaći  ovdje.
 
Dodjela certifikata svršenicama obuka za zanimanja PDF Ispis E-mail
U okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, a s ciljem promocije završetka još jednog ciklusa obuka za zanimanja, Medica Zenica je 7. decembra u velikoj sali Općine upriličila svečanu dodjelu certifikata svršenicama kurseva šivenja, krojenja, tapiciranja i frizerskog kursa.
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL