Logo

Održan prvi sastanak s ciljem realizacije projekta senzibiliziranja predstavnika/ica državnih tijela PDF Ispis E-mail

U okviru implementacije projekta „Institucionalno jačanje i senzibiliziranje članova/ica općinskih komisija, kantonalne komisije za ravnopravnost spolova Ze-Do kantona i predsjedavajućih Vijeća općina Zeničko-dobojskog kantona o rodno utemeljenom nasilju.“ izvršna direktorica Medice Zenica, Sabiha Husić, i predsjednik Društva socijalnih radnika ZE-DO kantona, Sead Brljevac, održali su sastanak 4. avgusta sa predsjedavajućim Vijeća općina ZE-DO kantona i članovima/icama komisija za ravnopravnost spolova ZE-DO kantona.

 
PROJEKAT EDUKACIJE I SENZIBILIZACIJE GENDER KOMISIJA I PREDSJEDAVAJUĆIH VIJEĆA OPĆINA PDF Ispis E-mail
Projekat „Institucionalno jačanje i senzibiliziranje članova/ica općinskih komisija i kantonalne komisije za ravnopravnost spolova Ze-Do kantona i predsjedavajućih vijeća općina Zeničko-dobojskog kantona o rodno utemeljenom nasilju“ je inovativni pristup edukaciji i podizanju svijesti glavnih aktera u donošenju odluka koje se tiču šire javnosti. Projekat obuhvaća rad sa članovima/icama općinskih komisija i kantonalne komisije za ravnopravnost spolova i predsjedavajućim općinskih vijeća na području Zeničko-dobojskog kantona, a implementaciju podržava međunarodna organizacija UNIFEM (United Nations Development Fund for Women).
 
Posjeta učesnicama Medicinih zanatskih obuka i edukacija na terenu PDF Ispis E-mail
U Medici Zenica je u junu mjesecu boravila Annette Dietschy, predstavnica Christlicher Friedensdiens, Bern – Švicarska, donatora koji finansijski podupire realizaciju projekta „Ekonomsko osnaživanje i psihosocijalna edukacija“ za žene i djevojke u ruralnim područjima zeničke općine.
 
Učešće Medicinih saradnica na edukativnim treninzima PDF Ispis E-mail
Dvije Medicine saradnice su u Sarajevu, tokom juna mjeseca u dva navrata prisustvovale dvanaestodnevnom treningu za predstavnike/ce nevladinih organizacija pod naslovom „Modifikacija socio-kulturnih obrazaca ponašanja žena i muškaraca u BiH“, sa fokusom na religijske perspektive.
 
Medica Zenica domaćin Okruglog stola o međureligijskom dijalogu PDF Ispis E-mail
Medica Zenica, je polovinom juna bila domaćin održavanju Okruglg stola o temi – „Žene u hrišćanstvu i islamu: perspektive dijaloga i mira.“ Ovaj skup su organizirale, u saradnji sa Medicom Zenica, kao lokalnom partnerskom organizacijom,  dr. Ina Merđanova, direktorica Centra za intereligijski  dijalog i prevenciju konflikta – Odjel za naučno istraživanje na univerzitetu Sofija i dr. Zilka Spahić – Šiljak, TPO - Transkulturna psihosocijalna obrazovna fondacija, Sarajevo. Skupu su prisustvovale žene uposlene u institucijama i različitim nevladinim organizacijama na području općine Zenica, kao i saradnice Medice.
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL