Logo

Prezentacija rezultata projekta „Održivi način suzbijanja rodno zasnovanog nasilja u ruralnim sredinama u BiH“ i dodjela certifikata svršenicama obuka za zanimanje PDF Ispis E-mail
Medica Zenica je u ponedjeljak, 29.11.2010. godine, u Velikoj sali Općine Zenica upriličila prezentaciju postignutih rezultata tokom druge godine implementacije Projekta „Održivi način suzbijanja rodno zasnovanog nasilja u ruralnim sredinama u BiH“, kao i svečanu dodjelu certifikata o uspješno završenoj obuci i edukaciji, ženama i djevojkama iz dvije ruralne sredine, Vrselje i Lokvine, na području Općine Zenica.
 
Specijalna predstavnica Generalnog Sekretara Ujedinjenih nacija o seksualnom nasilju u situacijama konflikta, Margot Wallström, posjetila Medicu Zenica PDF Ispis E-mail
Medicu Zenica je u četvrtak, 25. 11. 2010. godine posjetila Margot Wallström, Specijalna predstavnica Generalnog Sekretara Ujedinjenih nacija  - o seksualnom nasilju u situacijama konflikta  zajedno sa svojom delegacijom u sastavu Letitia Anderson i Matthias Sundholm.
 
Počela kampanja 16 dana aktivizma PDF Ispis E-mail

U četvrtak, 25. novembra, započela je globalna kampanja 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja, a Medica Zenica je, kao i proteklih godina, uzela aktivno učešće u kampanji organizovanjem ulične akcije na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, kao i nizom planiranih aktivnosti tokom kampanje.

 
Prijavite se na EPIL 2011-2013 PDF Ispis E-mail

Medica Zenica je  partnerska organizacija  u BiH za implementaciju Evropskog projekta za intereligijsko učenje-EPIL od 2002. godine i s tim u vezi  ima čast upoznati sve zainteresirane da se nastavlja treći ciklus studija – EPIL Study Course III 2011-2013.

 
Medica Zenica uspješno realizirala projekat „Institucionaliziran odgovor na spolno/rodno zasnovano nasilje u porodici i zajednici Općine Zenica“ PDF Ispis E-mail
U okviru finalne faze implementacije projekta „Institucionaliziran odgovor na spolno/rodno zasnovano nasilje u porodici i zajednici Općine Zenica“, Medica Zenica je 30. avgusta upriličila promociju  „Protokola o međusobnoj saradnji u radu na prevenciji i zaštiti žrtava nasilja u porodici“ i priručnika „Koraci ka životu bez nasilja i diskriminacije“.
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL